+ 45 7587 1006
Historien om Bearnnaisesaucen...

Historien om Bearnaisesaucen på Jelling Kro


 

Gennem de sidste mange år har vi på vores aftenkort - serveret en "Blåtandbøf".

Inspireret af den anden lokale kro - Vonge Kro, der igennem mange år serverede en "Vongebøf".

Til denne hakkebøf på 250 gr. serverede vi bl.a. bearnaisesauce.

Ikke en klassisk fransk bearnaise lavet fra bunden - men en sovs lavet på en pasta fra virksomheden Oscar, smagt til med egne ingredienser. En velsmagende blød og varm sovs.


 

Sidst i juni måned 2020 oplevede vi en sand "Shitstorm" på facebook, da nogle mente at vi lavede en pulversovs fra Knorr.

Hvilket ikke var korrekt.

Mange mente at vi ikke kunne kalde det en bearnaisesauce hvis den ikke var hjemmelavet fra bunden.


 

Så derfor tog vi beslutning om at kalde saucen for "Kroens estragonsauce".

Saucen er den samme som tidligere.


 

Hermed så overlader vi det til de lidt finere steder at kalde deres saucer for bearnaisesauce.

Firmaet Oscar kan fortælle at kun 10 % af danske restauranter laver sin egen bearnaise lavet helt fra bunden.

Firmaet har udviklet en pasta der gør livet lidt lettere for små restauranter, der ikke har sat sine priser efter at have en kok stående til udelukkende at lave saucer. Pastaen er udarbejdet af kokke til kokke.


 

Vi håber at i har lyst til at komme og smage vores mad, fremfor at give kritik på facebook - uden at man selv har været på besøg....


 


 


 


 


 

 

Få besked, når vi laver noget spændende du kan være med til.



Jelling Kro | Gormsgade 16 | 7300 Jelling | T. +45 7587 1006 |  info@jellingkro.dk